dsc_0439

Gründer-sjelen Tobias

I tillegg til å være trainee i Agder Energi, er Tobias også en gründer med suksess. Selskapet han var med å starte, vant i 2021 den regionale konkurransen «Bærekraftig forretningsidé» og i 2022 fikk de bevilget én million kroner fra STUD-ENT (Innovasjon Norge)!

Navn og alder?

Tobias Øverli, 29 år

Utdanning?

Mastergrad ved programmet Shift-Entreprenørskap og innovasjon (UiA), bachelor i historie (UiA)

Nåværende plassering?

Agder Energi

Hva jobber du med i første plassering? 

Prosjektet Norflex – Skape en verdikjede for fleksibilitet i strømmarkedet, jobber med skalering og kommersialisering.


Drømmeyrke som barn?

Det som pappa er, men skjønner fortsatt ikke helt hva det er, er noe konsulent greier

Fritidsinteresser?

Frisbeegolf, fridykking, brettspill, mikroalger, sosialt, etc

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 

Ble anbefalt det av alle tidligere traineer som jeg snakket med, og jeg syns det virka som en utrolig kul start på «voksenlivet». Hadde lyst til å teste ut forskjellige arbeidsplasser og stillinger, men uten å måtte binde meg til noe. Så var det jo det sosiale som kom med andre traineer og den egenutviklingen.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 

Skal ikke lyve og si at den var lett, den var ganske intens. Så brukte lang tid på å skrive selve søknaden, men det var en utrolig god prosess som man lærte mye gjennom.

Hva engasjerer deg akkurat nå?

Nå for tiden er det potensielle justismord saker som engasjerer meg. Med opptakene av Baneheia-saken og Birgitte Tengs-saken, viser de at selv i Norge finner man tilstander i politi og rettsvesen som er til stor skade for de institusjonene man egentlig skal ha mest tiltro til.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd det siste året?

Det jeg er mest stolt av siste året, er være med i gründer bedriften Pleco som har fått bevilget 3,1 millioner i ren soft funding siden vi starta opp for halvannet år siden. Og så er jeg ganske stolt over å ha fått A på masteroppgaven.

Hva er det modigste du har gjort?

Sett i retrospekt er det nok kanskje det modigste og mest idiotiske jeg har gjort. Var på guttetur i Amsterdam, og mistet gjengen min. Da jeg skulle prøve å finne veien til hotellet ble jeg kontaktet av en dealer som lurte på om jeg ville ha noe narkotika, noe jeg ikke var veldig interessert i, men jeg kunne gjerne tenke meg hjelp til å finne hotellet mitt. Endte med at jeg fikk personlig eskorte av dealere + muskelbunter fra et salgs/narkotika-område til det neste, helt fram til hotellet. (var hyggelige folk når man slo an en prat med de)

Hvem/hva vil du hylle, og hvorfor?

Dagny Aasen. Driftig dame på 85 år som da ho var 60 starta opp Kompebu i Froland, og lager de beste kompene du finner. Der har man en gründerinspirasjon!

Hvor henter du inspirasjon i hverdagen? 

Henter inspirasjon i de ukjente problemstillingene som må løses i hverdagen, både på jobb og privat.

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 

Telefonselger – holdt med 3 måneder som 16 åring.

Hva gleder du deg mest til det neste året?

Det jeg gleder meg mest til det neste året er de nye utfordringene som jeg får i arbeidet mitt i Agder Energi nå, og det ukjente som venter i de to neste utplasseringene!