12jorgen

«IT var et perfekt valg for meg»

Under studietiden var han både vekter og soldat. Nå er den tidligere IT-studenten ansatt i Agder Energi Teknologi og har som ønske å utgjøre en forskjell.

Til Frankrike for å få nye inntrykk

Jørgen Haraldseid Gramstad har studert i Chamonix Mount Blanc, på grensen mellom Frankrike og Italia. I én sesong lærte han mye om ski- og vinterfriluftslivsbransjen, før han flyttet til Norge og Kristiansand. Vestlendingen startet studiene med en bachelor i IT ved UiA, inkludert et utvekslingsopphold ved QUT i Brisbane, Australia.

Interessen for teknologisk utvikling har alltid vært en del av meg, spesielt hva som skjer i den digitale verden. Sånn sett var utdannelsen passende for mine interesser, i form av koding, design, prosjektledelse, metodikker og organisasjonsforståelse.

Derfor fulgte Jørgen gjerne opp med en mastergrad i informasjonssystemer – den også ved UiA. Tittelen til masteroppgaven var "Renewing service support through digitalization in a academic setting".

Oppgaven omhandlet å koble sammen forskjellige "service desk" funksjoner slik at disse ble samlet sammen til det som i dag kalles UiA hjelp.

Under studiene var Jørgen kjapp til å melde seg inn i Østsia studenthus, et engasjement som var både sosialt og lærerikt. Etter hvert åpnet muligheten for å bli vekter i PSS Securitas, en deltidsjobb som Jørgen har hatt store deler av studiet.

Videre meldte jeg meg inn i Heimevernet (HV) sin innsatstyrke som heter Osprey-Varg. Der fikk jeg stilling som systemtekniker og kunne blande nye kunnskap fra IT verdenen med de egenskapene jeg hadde fra min førstegangstjeneste i hæren. Etter hvert ble jeg omplassert til en annen med nyopprettet I-styrke med oppsetning i Agder nemlig Varg, å være en soldat i en I-Styrke innebærer mer kurs, trening og øvelser enn for vanlig HV.

Ble tipset av en alumni

Under masteren ble Jørgen tipset av en alumn om å søke Trainee Sør. Vedkommende snakket varmt om opplegget. Jørgen synes utfordringen med tre forskjellige virksomheter på 18 måneder virket attraktivt ettersom veien videre var usikker. Nå er traineen plassert i Agder Energi Teknologi (AET), hvor oppgavene både er flere og varierte.

Til daglig driver jeg med prosjektkoordinering, innhenting av informasjon, data fra undersøkelser og støtter oppimot innkjøps og implementerings prosesser. Imidlertid ligger hovedfokuset på forskjellige innovasjonsprosjekter som skal rydde opp i virksomhetens IT-infrastruktur, altså rydde og skille viktig informasjon fra utgåtte ressurser som ikke tjener noen hensikt lengre.

Traineen setter størst pris på tilliten og ansvaret som han har fått, samt å selv kunne prioritere mellom oppgaver og prosjekter.

Jeg samhandler bredt og treffer mange rundt omkring i organisasjonen. Dette bidrar til at jeg kan bygge et variert nettverk på Sørlandet og få et godt innblikk i forskjellige virksomhetsområder.

Videre ønsker Jørgen få en forståelse for hva han kan tilby næringslivet i regionen. Traineen gleder seg over å kunne knytte teori oppimot praksis.

For ikke å glemme ønsket om å gi merverdier til virksomheten. Sånn sett ønsker jeg å bidra med at AET lærer av meg, ikke at jeg utelukkende lærer av AET. Jeg ønsker å bidra for at alle skal bli bedre innenfor IT – avdelingen, kollegaer og konsernet som helhet.

Inntil videre er Jørgen veldig fornøyd med plasseringen i Agder Energi, og er spent på om «noen klarer å slå den». Traineen definerer drømmejobben som en arbeidsplass der han føler at han kan bidra. Ved siden av jobb ønsker Jørgen for øvrig å finne et sted som er eid, ikke leid, og gjerne med en hage.

Jeg kunne tenkt meg å ha plass til flere bøker og flere planter, det å kunne spille musikk uten å plage naboer er heller ikke å forakte. Når det kommer til boforhold, ønsker jeg helst å være sør for Jotunheimen. Og med det utelukker jeg ikke utlandet – hvem vet?

6 kjappe fakta
Alder 26
Fra Sandnes
Sivilstatus I et forhold
Yndlingsrett Stekt ris i hverdagen, biff eller burger i helgene
Hobby Lese bøker, planter, spille, friluftsliv og matlaging
Feriene tilbringes ... I år blir det hagen, ellers har det vært jobb i Kristiansand, seiling i TallShipRace og konserter i inn- og utland