1dsc_2917

Navigere nye grenser innen teknologi og kultur

Sriram Akella (Sam), 26 år, kom til Norge fra India i 2012 og har siden bodd på Sørvest-landet. Med en solid utdanning innen elektronikk og kunstig intelligens fra Universitetet i Agder, jobber han nå i sin første Trainee Sør-plassering hos Å Energi. Utenom jobb trives han med fjellturer, dans og å utvikle seg gjennom open source-prosjekter. Drømmen er å kombinere teknologi og kreativitet for å forme fremtidens innovative løsninger.

Navn og alder: 

Sriram Akella, 26 år. 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 

Jeg er opprinnelig fra India og flyttet til Norge i 2012. Siden jeg flyttet til Norge, har jeg bodd i flere byer, inkludert Bergen, Stavanger, Grimstad, Arendal, og nå Kristiansand. Hver by har sin egen unike sjarm. Bergen er kjent for sine vakre fjorder og fjell, mens Stavanger er kjent som oljehovedstaden i Norge. Grimstad og Arendal er pittoreske sørlandsbyer med vakre kystlinjer. Kristiansand, hvor jeg bor nå, er kjent for sin vakre skjærgård og livlige sommerstemning. Jeg har hatt mange flotte opplevelser i disse byene og setter pris på den rike kulturen og naturen Norge har å tilby 

Utdanning: 

Jeg har en bachelorgrad i Elektronikk fra Universitetet i Agder. Videre har jeg fullført en mastergrad som sivilingeniør i Artificial Intelligence and Internet of Things, også ved Universitetet i Agder. 

Hva jobber du med i din første plassering? 

Jeg jobber med Å Insite som er et datterselskap av Å Energi. Min oppgave er å opprette virtuelle enheter for integrasjons testing og stresstesting. 

Drømmeyrke som barn? 

Som barn drømte jeg om å bli en spion, inspirert av de spennende filmene til James Bond og Jason Bourne. 

Fritidsinteresser? 

På fritiden prioriterer jeg å holde meg aktiv og engasjert i aktiviteter som jeg brenner for. Jeg elsker å gå fjellturer og danse, spesielt swing, tango og salsa, som gir meg både glede og en god treningsøkt. I tillegg liker jeg å jobbe med open source-prosjekter, hvor jeg kan bidra og lære nye teknologier. 

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 

Jeg synes at Trainee Sør tilbyr en fantastisk mulighet for profesjonell vekst. Muligheten til å jobbe i tre forskjellige selskaper over en periode på 18 måneder gir en unik plattform for å utvikle mine ferdigheter og oppnå mine karrieremål 

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 

Søknadsprosessen var stressende og kaotisk, med mange utfordringer og usikkerheter underveis. Likevel var det en verdifull opplevelse, da jeg lærte mye om meg selv, og gitt meg bedre selvinnsikt. 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 

Under studiene jobbet jeg som IT-tekniker, hvor jeg sørget for at utstyr fungerte optimalt, og som danselærer ved Kom og Dans. I tillegg til mitt tekniske arbeid var jeg aktivt involvert i frivillig arbeid, hvor jeg hjalp utvekslingsstudenter og koordinerte dansearrangementer. 

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år? 

Om ti år ser jeg for meg at jeg har en ledende rolle innen teknologi og jobber med innovative prosjekter innen maskinlæring og IoT. På det personlige plan ser jeg for meg en livsstil der jeg fortsatt er aktiv med hobbyer som fotturer, dansing osv. Jeg ønsker også å ha reist til mange nye steder og opplevd ulike kulturer, noe som vil ha beriket mitt perspektiv og min forståelse av verden. 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 

En jobb jeg ikke kunne hatt, er sannsynligvis en jobb som innebærer monotont arbeid uten kreativitet eller variasjon, for eksempel som fabrikkarbeider ved et samlebånd. Jeg trives i roller der jeg kan bruke mine analytiske evner, være kreativ og jobbe med innovative prosjekter 

Hva finner man alltid på kontorpulten din? 

Penn, Notatbok, Hodetelefoner, Vannflaske, Blomster, og PC-Utstyr. 

Hva gleder du deg mest til det neste året?  

Har ikke store planer enda. Etter kun en måned hos Å Energi, har jeg allerede har fått betydelig innsikt. Jeg gleder meg til kommende utfordringer og muligheten til å utvikle meg videre. 

 5 Kjappe enten/eller spørsmål om deg: 

Middag eller dessert?

Middag 

Vår eller Høst?

Vår 

Android eller iPhone?

Android 

Gå eller Sykle?

Jogge 😉

Melk eller juice?

Melk