iselin-fix-(2)

Nysgjerrig på det ukjente

Iselin Kanestrøm ønsket å ta masterstudium i økonomistyring ved Aalborg Universitet etter å ha tatt bachelor i økonomi og administrasjon ved Universitetet i Stavanger. Økonomistyring er for henne en perfekt kombinasjon av det «tunge» matematiske og det «bløtere» om hvordan det hele henger sammen i økonomien.

Utenlandsopphold like over dammen

25 åringen fra sommerparadiset Arendal sto ved et veiskille som 19-åring, hun visste ikke helt hva hun ville utdanne seg som. Hun har alltid vært glad i tall og tenkte at en økonomiutdannelse kunne åpne mange forskjellige dører.

«Jeg har ikke hatt utveksling under studietiden min, men jeg valgte å ta mastergraden min i Aalborg i Danmark. Dermed fikk jeg prøvd meg to år i utlandet, selv om det kun var «like over dammen».»

Iselin forteller at i Danmark har de en helt annerledes læringsform innenfor økonomi enn Norge. I Danmark fokuseres det på prosjektarbeid med problemstillinger fra virkeligheten, samarbeid med bedrifter og det gjennomføres hovedsakelig muntlige prøver, mens i Norge fokuseres det for det meste på det skriftlige og rent teoretiske. Erfaringene fra masterstudiet i Aalborg gjorde at hun følte at hun lærte mye om seg selv og vokste på områder hun trengte å utvikle seg på.

I løpet av studietiden hadde Iselin flere deltidsjobber både mens hun studerte i Stavanger og hjemme i Arendal, hvor hun arbeidet i feriene fra Aalborg Universitet.

«I vinden»

Masteroppgaven til Iselin handlet om grønne investeringer – med hovedfokus på investeringer i vindkraft. Tittelen på oppgaven var «Grønne investeringer og verdsettelsesmetoder – en casestudie for å styrke grunnlaget for investorens beslutningstaking».

Med det grønne skiftet Agder står foran i årene fremover, er masteroppgaven hennes i bokstavelig forstand «i vinden».

God arbeidserfaring på kort tid

Med en utdanningsbakgrunn innenfor økonomi åpnes det opp mange dører, og det finnes utallige forskjellige arbeidsoppgaver og stillinger som er aktuelle. Iselin søkte seg til Trainee Sør for å finne ut av hva slags arbeidsoppgaver hun trives å arbeide med. I tillegg ønsket hun å kunne oppleve ulike arbeidsmiljø og finne ut hva som er viktigst for henne når hun skal søke jobber i fremtiden.

«Jeg søkte Trainee Sør fordi det er en unik mulighet til å få mye og god arbeidserfaring på kort tid, samt for å finne ut hva slags arbeidsoppgaver jeg trives å arbeide med»

Hennes første traineeplassering er på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, hvor hun arbeider som Handelshøyskolens eneste Controller. Hun opplevde å få mye tillit allerede fra start i plasseringen og føler seg godt mottatt av sine kolleger. Noen av de større oppgavene hun arbeider med er å rapportere til styret på regnskapet hvert tertial, forklarer hva som ligger bak avvik i forhold til budsjettet og går inn på hvordan inneværende år kommer til å bli. Hun setter også opp budsjettet for Handelshøyskolen i forhold til kommende år. De dagligdagse arbeidsoppgavene består blant annet i å kontrollere og godkjenne faktura, registrere bilag, timelister, innkjøp og kontrakter.

«Dette er en unik mulighet jeg aldri hatt fått uten Trainee Sør. Jeg har masse ansvar og lærer nye ting hver eneste dag. Jeg får bryne meg på utfordringer og føler at jeg gjør en viktig jobb for Handelshøyskolen».

Stolt trainee

Iselin synes det er gøy, spennende og lærerikt å være trainee, og hun er stolt over å være en del av et program som har et rettferdig og godt rykte på seg. Selv om det ikke alltid er like enkelt å være tilknyttet to arbeidsplasser på samme tid, hvor man har viktige arbeidsoppgaver på begge steder, så synes hun den bratte læringskurven absolutt er verdt det!

«Dette er det absolutt verdt, da jeg blant annet får bygd meg opp et stort nettverk og får bli kjent med ekstremt mange flotte og hjelpsomme personer. Gleder meg til fortsettelsen!»

Familie, venner og reise

På hjemmefronten er Iselin familie- og vennekjær, og setter blant annet stor pris på å tilbringe tid med sin lille niese. Ellers er hun glad i å være sosial med venner og kjæresten – samme om det er å gjøre noe aktivt eller bare ha en rolig filmkveld.

«Jeg liker å være aktiv på forskjellige måter, som for eksempel padeltennis, håndball og klatring. Jeg liker å prøve meg på nye ting.»

Sommerferiene har gjennom studietidene stort sett gått med på å jobbe, men hun har også fått tid til å utforske Bosnia og Kroatia sammen med sin norsk-bosniske kjæreste. De liker begge å reise til plasser de ikke har vært før, og reiste blant annet på ferie til Miami sammen.

«Fellesnevneren er og kommer uansett til å være varmere strøk med gode bademuligheter».

6 kjappe fakta  
Alder: 25
Fra: Arendal
Sivilstatus: Samboer
Yndlingsrett: Pizza
Hobby: Håndball
Feriene tilbringes:

Helst i varmere strøk, og gjerne et sted jeg ikke har vært før