CroppedImage

Siviløkonom fra Setesdal med internasjonalt fokus

Jon Toralf Frafjord Helle (25) er oppvokst i naturskjønne Bygland i Setesdal, kjent for sine fjorder, fjelltopper og turmuligheter. Med utdanning fra både Universitetet i Sørøst-Norge og Norges Handelshøyskole, jobber Jon i dag med samskaping og internasjonalisering i Agder fylkeskommune. Fra fotballdrømmer til internasjonale prosjekter, Jon er en allsidig trainee med en lidenskap for både faglig utvikling og sosiale aktiviteter.

Navn og alder:  

Mitt navn er Jon Toralf Frafjord Helle og jeg er 25 år gammel. 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 

Jeg kommer fra Bygland i Setesdal. Bygland er verdens fineste bygd, og ligger mitt mellom Kristiansand og Hovden. Naturen er det som virkelig kjennetegner Bygland. Masse fine badeplasser langs den lange fjorden og uendelig med fantastiske topper og turmuligheter oppe i fjellene.  

 

Utdanning:  

Jeg har en bachelor i økonomi og ledelse fra Universitetet i Sørøst-Norge og en mastergrad i strategi og ledelse fra Norges handelshøyskole (NHH). 

 

Hva jobber du med i din første plassering? 

I min første plassering jobber jeg i avdeling for samskaping og internasjonaliseringn i Agder fylkeskommune. Her har jeg flere spennende oppgaver med overordnet mål knyttet til Regionplan Agder 2030. Blant annet jobber jeg med internasjonale prosjekter knyttet til sosial innovasjon, Agder Europakontor og tilrettelegging for elektrifisering av fritidsbåter. Jeg jobber også med prosjekt knyttet til revidering av kompetansestrategien i fylket. 

 

Drømmeyrke som barn? 

Når jeg var barn ville jeg selvfølgelig som mange andre bli fotballspiller. Når jeg ble litt eldre hadde jeg lyst til å bli Stand Up komiker. Jeg innså at jeg verken er god i fotball eller er særlig komfortabel på scenen så de drømmene ble fort lagt på hylla.. Jeg så også på Hallgeir Kvadsheim på luksusfellen og tenkte jeg ville ha samme jobb som han uten at jeg egentlig visste hva det var. Nå har vi alle fall omtrent samme utdanning.

 

Fritidsinteresser? 

Jeg er glad i å trene, det meste av idrett, toppturer, men også å bare treffe venner for sosialt samvær. Stort sett alt som har et konkurranseaspekt ved seg synes jeg er veldig gøy! (Så lenge jeg vinner)  

Jeg er også glad i musikk. Høre på musikk, jeg prøver også å lære meg å spille gitar. Det går ikke sånn kjempe bra om jeg skal si det selv.. 

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 

Jeg søkte Trainee Sør fordi jeg ser på det som en unik mulighet til å prøve meg i ulike roller sånn at jeg kan finne litt mer ut av hva jeg vil jobbe med. Samtidig er det jo en unik mulighet til å bygge nettverk på Sørlandet og utvikle seg både profesjonelt og personlig. Det at man kommer inn i en sosial gjeng med over tjue andre traineer med ulike bakgrunner var også noe jeg synes virket veldig bra med Trainee Sør.  

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 

Jeg opplevde søknadsprosessen som ganske omfattende, men samtidig veldig lærerik! Jeg lærte masse om meg selv både da jeg svarte på personlighets og evnetester, men ikke minst på intervju og assessment. Jeg var livredd da jeg var på vei til assessment, men det endte opp med å bli så gøy!  

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 

Da jeg var i Bergen var jeg leder for et åpent volleyballag med opptil 40 studenter per trening. Det var et tilbud som i stor grad rettet seg mot utvekslingsstudenter som hadde vanskeligheter med å komme seg med på de andre lagene. I løpet av 1,5 år som leder hadde jeg sikkert over 150-200 studenter innom fra over 25 forskjellige land. Det var veldig lærerikt og givende. Jeg var også mentor for nye utvekslingsstudenter på NHH.  

I tillegg jobbet jeg litt ved siden av studiene blant annet i Kriminalomsorgen, Clas Ohlson, barnehage- og skole, aktivitetsansvarlig på mottak for ukrainske flyktninger og på døgnenhet for personer med rusavhengighet.  Det er fint å kunne spe på en ellers trang studentøkonomi. 

 

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år? 

Det er et ekstremt vanskelig spørsmål. For å være ærlig har jeg ingen anelse. Jeg håper bare jeg jobber med noe som gir mening og verdi, og at jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag!  

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 

Jeg kunne ikke hatt en jobb hvor jeg bare sitter alene hele tiden på PCen og jobber. Jeg er avhengig av å ha folk rundt meg å snakke og samarbeide med.  

 

Hva finner man alltid på kontorpulten din? 

Kaffekopp, airpods og mobil. 

 

Hva gleder du deg mest til det neste året?  

Jeg gleder meg mest til å se hvilke bedrifter jeg ender med å jobbe i, og hvordan jeg synes det er. Jeg gleder meg også til å bli bedre kjent med alle traineene, både de som er her i dag, men også de kullene som kommer etter oss!  

 

5 Kjappe enten/eller spørsmål om deg: 

Middag eller dessert? 

Dessert 

Jul eller påske? 

Påske 

Android eller iPhone? 

Iphone 

Bil eller motorsykkel? 

Bil 

Melk eller juice? 

Melk