ane

Solstråla fra Homborsund

Som barn drømte Ane om å bli ambassadør. Hjemlengselen hadde nok blitt for stor, men hun er med sitt gode humør og inkluderende væremåte en god ambassadør for Trainee Sør.

Navn og alder? 
Ane Tveit Ødegård. 27 år

 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 
Jeg kommer fra Homborsund, en liten halvøy midt mellom Kristiansand og Arendal. Jeg elsker Homborsund fordi det har utrolig mye variert og fin natur, umiddelbar nærhet til sjøen og noen av de fineste folka i verden.

 

Utdanning? 
Jeg har en mastergrad i statsvitenskap og ledelse fra UiA. En bachelorgrad i international relations fra Queen Mary University of London og UiO. Videre har jeg etterutdanning i praktisk pedagogisk utdanning fra UiA

 

Hvor har du første plassering og hva jobber du med der?  
Arendals Fossekompani, hvor jeg arbeider med bærekraft og ESG

 

Drømmeyrke som barn? 
Ambassadør

 

Fritidsinteresser? 
Spinning, turer i skjærgården og på fjellet, reising

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør?  
Jeg hadde hørt utrolig mange gode erfaringer fra programmet og ønsket å starte min yrkeskarriere på Sørlandet. Jeg ser på Trainee Sør som en enestående mulighet til å bli kjent med næringslivet på Sørlandet, få et stort profesjonelt nettverk, lære mer om andres og min egen kompetanse og ikke minst som en positiv utfordring når det kommer til omstilling.

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 
Jeg opplevde den som svært læringsrik. Å delta på Assement var noe helt nytt for meg og jeg ante ikke hva som ventet meg der. Det ble noen kjempefine dager med dyktige mennesker og utfordrende oppgaver. Jeg lærte mye om meg selv og hvem jeg er i en gruppe setting. Vi fikk solide tilbakemeldinger på testene vi utførte og det ble også rom til refleksjon over egne sterke og svake sider, som jeg synes er viktig for personlig vekst.

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 
Jeg tok deler av utdanningen min i London som lærte meg mye om mangfold, problemløsning og omstilling. Videre har jeg også hatt en frivillig praksis som politisk rådgiver.

 

Hvor er du om 10 år? 
Forhåpentligvis på Sørlandet med en karriere som bidrar til å utvikle Agder regionen til dets fulle potensial

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 
Astronaut (Ville savnet Sørlandet)

 

Hva gleder du deg mest til det neste året? 
Jeg gleder meg mest til å bli kjent med alle de fine Trainee-kollegaene mine, få arbeidet med dyktige og erfarne mennesker og lære mer om bærekraft.

 

5 kjappe, enten eller: 

Strandferie eller fjellferie? 
Strandferie

Katt eller hund? 
Hund

Lese bok eller se film? 
Se film

Treningstøy eller dress/kjole? 
Kjole

Kaffe eller te? 
Kaffe