bjorn-fix-(2)

There's no I in team

Bjørn Fjermedal er 25 år, fra Arendal og nyutdannet masterkandidat innen organisasjonspsykologi. Bacheloren tok han ved Northern Illinois University og fullførte med en master i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Oslo. Nå er han tilbake, og ønsker å utgjøre en forskjell hjemme på Sørlandet.

Go Lions!

Fra å ha vokst opp med yrende båtliv og sjøluften i lungene på Songe i Arendal, var det nok stor overgang da han som tenåring dro til USA for å spille basketball på et høyere nivå. På High School i en liten prærieby i sør-Illinois, spilte Bjørn på basketball-laget Cisne Runnin’ Lions for en fullpakket gymsal hver uke. Hele byen på 750 innbyggere samlet seg rundt disse kampene. Her møtte han også sin nåværende amerikanske forlovede, som gjorde valget enkelt (en «slam-dunk») da han bestemte seg for å satse videre på høyere utdanning i USA. Han startet studiene ved Northern Illinois University, på utsiden av «the windy city» Chicago.

«Jeg startet første semester på NIU med business studie, men endret kjapt retning da jeg hadde et introduksjonsfag til psykologi.»

Etter å ha vunnet basketmesterskap, chilispisekonkurranse, fått en bachelor i psykologi og amerikansk kjæreste, var Bjørn klar for å vende «nesten» hjem, ikke Sørlandet, men da Oslo.

Lagånd, trygghet og samspill

Masteroppgaven til Bjørn handlet om ledelse og team. Blant annet hva slags type ledelse som skaper psykologisk trygghet i et team, og hvordan leders inkludering og åpenhet spiller på medvirkning blant de ansatte i teamet.

«Jeg har alltid vært fascinert av mennesker, grupper og hvordan vi samhandler/kommuniserer/tenker. Dette går kanskje også tilbake til basketen - lagånd, trygghet på hverandre, samspill, nå et felles mål - team.»

Bakgrunnen for Bjørns utvikling av masteroppgave ligger i hans lidenskap for arbeid med mennesker, nysgjerrigheten på hvordan vi jobber i team for å nå et felles mål – inkludert store endringer, utvikling og strategi.

Kollegaene er fantastiske!

I sin første traineeplassering, er det Kristiansand kommune som er så heldige å kunne benytte seg av Bjørn sin kunnskap og engasjement. Her er han med på å bistå leder i Bedriftshelsetjenesten i et prosjekt med å reetablere tilbudet i kommunen. Han hjelper blant annet med bemanning og organisering, og har et stort fokus på å bygge et godt og solid team til å drive prosjektet videre.

«Jeg er lederstøtte, med i styrings og prosjektgruppe, og samarbeider med diverse aktører i kommunen. Jeg kjører også flere arbeidsmiljøprosesser sammen med vårt tverrfaglige team.»

Det Bjørn synes er aller best med å være i denne plasseringen er definitivt kollegaene, og mulighet for å bygge team, metoder og tjenestetilbud! De trekker han frem som et stort pluss i arbeidshverdagen. Og det han ønsker å sitte igjen med etter endt plassering er:

«Å vite at man har bidratt med org. psykologisk kunnskap i startfasen av tjenesteutviklingen.»

Ideell start

Bjørn ønsket seg tilbake til Sørlandet igjen etter endt studie i Oslo og Chicago, og for han var Trainee Sør en ideell start på karrieren. Han var kjent med Trainee Sørs gode rykte, og var sikker på at det var et helt riktig valg for ham. Etter å ha bodd «hjemmefra» i mange år, er det å være trainee en god måte for Bjørn å bygge opp sitt profesjonelle nettverk på Sørlandet, og i tillegg benytte seg av alle mulighetene det å være trainee gir han. Han trekker frem andre traineer, administrasjonen i Trainee Sør, alumni-nettverket og i tillegg nettverket av medlemsbedrifter som klare styrker ved programmet.

«Jeg søkte Trainee Sør fordi de har et godt rykte som organisasjon, mulighet for en ideell start på karrieren mtp. utvikling og nettverksbygging hjemme på Sørlandet.»

Aktiv og familieorientert

Med seg til Sørlandet har han ikke bare en solid utdannelse, men også mange gode erfaringer fra arbeidslivet og organisasjonsarbeid. I USA var han involvert i basketball, diverse idrettsorganisasjoner og internasjonale arenaer. I Oslo fortsatte han med basketball i tillegg til studiene, men han arbeidet også som intervjuer på siden og var økonomiansvarlig styremedlem i Foreningen for Organisasjonspsykologi.

I 2021 skal Bjørn også gifte seg med sin amerikanske kjæreste – i USA. Hun flyttet med Bjørn til Norge for et par år siden, og med seg på flyttelasset hadde de i tillegg med seg hunden, en liten terrier som har rukket å bli hele 14 år! Utenfor baskteballbanen elsker den aktive traineen å slappe av hjemme med venner, familien, forloveden og hunden, gjerne i kombinasjon med å lage god sterk mat og se på italiensk fotball.

Han håper å få benyttet traineeperioden fullt ut; benytte seg av spennende muligheter for personlig og faglig utvikling, men også bidra til nytt arbeidsliv og nettverk på Sørlandet!

6 kjappe fakta  
Alder: 25
Fra: Arendal
Sivilstatus: Forlovet
Yndlingsrett: Tex-mex
Hobby: Basketball, italiensk fotball, tid med familie, venner og hund
Feriene tilbringes: Sørlandet og USA