CroppedImage

Trainee Sør Alumni - Naturlig vis!

Fredag 25. mars 2022 var det endelig klappet og klart for et rykende ferskt Trainee Sør alumni-treff på Bølgen bærekraftsenter. Rundt 50 spente alumni og traineer møtte opp for å være sosiale og få faglig påfyll.

Trainee Sør Alumni er et nettverk for alle som har vært traineer helt fra den spede begynnelse i 2004, og inkluderer også aktive traineer. Nettverkskveldene blir avholdt 1-2 ganger i året, og er en unik miks av kompetanse innenfor alle typer virksomheter i regionen.

Alumni-styret hadde satt sammen en spennende kveld for oss, med vegetariske kanapeer fra Spiregården Kafé og tre engasjerte innledere.

Christine Alveberg tok oss gjennom kvelden som konferansier på strålende vis.

Først ut for kvelden var Knut Lindland, Fylkesdirektør for innovasjon og organisasjonsutvikling i Agder fylkeskommune.

Knut holdt et innlegg med tittelen: «Vi bygger en organisasjon som løfter landsdelen».
Temaet var reisen fra beslutning om sammenslåing og frem til i dag, og litt om veien videre.

Andre innleder ut var trainee Elisabeth Cornelia Berglihn.

Elisabeth har nå sin siste plassering som trainee i Sparebanken Sør, hvor hun jobber med bærekraft innen finans. Hun har tidligere vært trainee i Kristiansand kommune og i Nye Veier, hvor hun har jobbet med oppgaver knyttet til klima, natur og miljø.

Utdanningen har hun fra UiA, UiO og NMBU innen utviklingsstudier, samfunnsøkonomi og internasjonale miljøstudier.

Tittel på hennes foredrag var: «Naturkrisa og noen mulige løsninger for en mer bærekraftig naturforvaltning».

Her snakket hun om tap og forringelse av natur og noen mulige verktøy og løsninger for å forvalte naturen på en mer bærekraftig måte.

Og sistemann for kvelden var Daniel Ommedal. Han er rådgiver innenfor Energi i Norconsult og holdt et innlegg med tittelen «Geotermisk energiutnyttelse». Daniel snakket om hvordan energi i jorda kan utnyttes både som varmeenergi og elektrisitet.

Det ble en utrolig vellykket kveld, og alumner fra både nær og fjern, nye og «gamle» dukket opp. Tiden fløy av sted, og plutselig var det tid for å dra hjem!