2img_0928

Utforsker veien til suksess gjennom Trainee Sør

Som barn drømte Lise om å bli billedkunstner, inspirert av sin mor. Veien tok en annen retning, og i dag trives hun med å utforske alt hva det økonomiske fagfeltet har å by på gjennom Trainee Sør programmet.

Navn og alder: 

Mitt navn er Lise Aase og jeg er 25 år. 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 

Jeg kommer fra Stavanger, en storby i forhold til Kristiansand som jeg har bosatt meg i nå. Stavanger for meg er fin natur, et livlig sentrum (med litt for mange måker, vel og merke) og mennesker som byr på seg selv! 

Utdanning: 

Bachelor i økonomi og administrasjon. Master i økonomisk styring. Gradene er begge tatt på Universitetet i Agder. 

Hva jobber du med i din første plassering? 

Jeg er i min første plassering i økonomiseksjonen ved UiA. Der er jeg hovedsakelig på regnskapsteamet, men blir også involvert i økonomistyring samt andre prosjekter som overordnet er tilknyttet økonomi og virksomhetsstyring på universitetet.  

Drømmeyrke som barn? 

Da jeg var liten ønsket jeg å bli billedkunster, slik som min mor. 

Fritidsinteresser? 

Jeg er glad i lagidrett, og generelt det å være aktiv og sosial. 

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 

Trainee Sør virket å være en veldig unik sjanse til å få prøvd mye forskjellig tidlig i karrieren. Jeg ønsket å skaffe meg et stort nettverk på tvers av fagområder, og å bygge vennskap.  

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 

Krevende, men lærerik! Jeg har aldri vært borti en så intensiv og grundig søknadsprosess før, men da har man hvert fall fått rukket å få et tydelig bilde på hva Trainee Sør er og står for. 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 

Jeg skulle til Peru på utveksling da jeg gikk bachelor, men på grunn av korona ble dette avlyst. Heldigvis fikk jeg tatt dette litt igjen med utveksling til Australia ett halvt år på masteren. Har også hatt verv i både Kristiansand Studentidrettslag sitt hovedstyre som økonomiansvarlig, og bidratt i masterutvalget til Mercurius linjeforening. I tillegg, var jeg informasjonsansvarlig for Fadderstyret første året mitt på studie og har hatt litt diverse småjobber/sommerjobber gjennom studieløpet.  

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år? 

Jeg vet ikke akkurat hva jeg kommer til å jobbe med 10 år framover i tid fordi det fortsatt er så masse innenfor mitt fagfelt jeg ønsker å utforske. Likevel vil jeg tro at jeg har klart å lande på en arbeidsplass hvor jeg har fått utvikle meg og får ha en meningsfull og utfordrende rolle i sammen med fine mennesker. 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 

Jeg kunne ikke hatt en jobb innenfor salg. 

Hva skal til for at du trives på jobben? 

Gode kollegaer og et godt arbeidsmiljø med rom for å feile samt at det verdsettes å komme med idéer. 

Hva gleder du deg mest til det neste året? 

Bli enda bedre kjent med alle de flotte traineene på tvers av kull, og ikke minst fortsette å utforske næringslivet på Sørlandet!  

  

5 Kjappe enten/eller spørsmål om deg: 

Middag eller dessert? 

Middag 

Jul eller påske? 

Påske 

Android eller iPhone? 

Android 

Gå eller sykle? 

Gå 

Melk eller juice? 

Melk