img_0566

Vaffelsøndag på Odderøya og kajakkturer i skjærgården

Etter en snartur innom Bergen og Australia, falt valget på sørlandsbyen Kristiansand for Elise i studietiden. Her trives hun så godt, at hun ønsker å utforske hva arbeidslivet i landsdelen har å by på, i tillegg til friluftsaktivitetene!

Navn og alder:  
 
Elise Islann Lothe, 27år 
 
Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 
 
Horten er navnet på byen jeg vokste opp. Det er en kystby på Østlandet med rundt 28 000 innbyggere. For en mer spesifikk geografisk referanse så ligger byen en times kjøretur fra Oslo. Mange utenbys forbinder Horten med Basteferja som gir byen en direkte forbindelse til andre siden av fjorden, nemlig Moss i Østfold. Horten har et stort og bredt idrettstilbud som jeg har vært så heldig å dra fordel av i oppveksten. Ellers har byen mange ulike friluftsområder å by på, samt museums opplevelser og en helt egen festival kalt Verven festivalen. 
 
Utdanning: 
 
Master i SHIFT- Entreprenørskap og Økonomi, Universitetet i Agder 
Bachelor i Økonomi og Administrasjon, Høgskolen på Vestlandet 
Utveksling, Queensland University of Technology 
 
Hva jobber du med i din første plassering? 
 
I min første plassering jobber jeg med bærekraft i Ugland Marine Services AS.
 
Drømmeyrke som barn? 
Kiropraktor 
 
Fritidsinteresser 
På fritiden liker jeg å lage god mat, være med venner og bruke friluftsområdene i Kristiansand. Vaffelsøndag på Odderøya og kajakktur i skjærgården er på listen over favoritt aktiviteter her på Sørlandet. 
 
Hvorfor søkte du Trainee Sør? 
 
Likte meg veldig godt i Kristiansand under studietiden og ville utforske hvordan arbeidslivet her på Sørlandet var. Hadde hørt mye fint om Trainee Sør og tre plasseringer gir jo en unik mulighet til å få innblikk i arbeidslivet på Sørlandet. Samtidig ga Trainee Sør meg muligheten til å bygge et profesjonelt nettverk, men ikke minst et sosialt nettverk utover det man hadde bygd seg opp fra studietiden. At det legges opp til både faglig og personlig utvikling var også et trekkplaster for meg.  
 
 
Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 
Vil beskrive den som innholdsrik, at den bøy på morsomme utfordrende og var sosial. 
 
Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 
Var på utveksling ved Queensland University of Technology i Australia på bacheloren. Det var helt fantastisk! Ellers har jeg hatt sommerjobber på siden av studiet. I år var jeg Summer Intern hos Å Energi. Det var veldig gøy å få et innblikk i et så stort konsern og jobbe med reelle caser. 
 
Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år? 
Om 10 år har jeg et hus nærme skogen med store vinduer, solcellepanel og en dam. Jeg lever et aktivt liv og er fortsatt glad i å tilbringe tid med mine nære og kjære. Jobben er det vanskelig å forutse hva innebærer siden verden utvikler seg så fort, men jeg tror den vil være meningsfull, tverrfaglig og bære preg av kompleksitet. 
 
 
Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 
Dyrlege 
 
Hva gleder du deg mest til det neste året? 
Har lite planlagt til neste år, så per dags dato gleder jeg meg mest til vinteren og snø. Sitte inne og se snøen dale ned under lyset fra lyktestolpene. Det å kunne tenne bål ute i vinterlandskapet, lage mat på bålet og drikke varm kakao ute er noe helt spesielt. 
 


5 Kjappe enten/eller: 

Strandferie eller fjellferie?
Strandferie 

Katt eller hund?
Hund 

Lese bok eller se film?
Se film 

Treningstøy eller dress/kjole?
Kjole 

Kaffe eller te?
Te