26169
Far og sønn på utenlandstur

Karriereveien hans begynner hos Nye Veier, med Max Reichert

Max Reichert er 24 år og opprinnelig fra «søta bror». Med utenlandske foreldre, samt utenlandsopphold i barndommen, er den nyansatte traineen kjent med mange forskjellige kulturer. Med fullført master ved UiA Grimstad, er industriøkonomen godt fornøyd med sin første traineeplassering i Nye Veier.

En flerkulturell barndom

Max Reichert ble født i den svenske hovedstaden Stockholm. Med peruansk mor og tysk far er han kjent med mange forskjellige kulturer. Hans første barndomsminner er fra Asia, ettersom hans far fikk muligheten til å lede et prosjekt for Ericsson i Singapore.

«Vi bodde i en fantastisk leilighet betalt av Ericsson, med et svært vannbasseng rett utenfor inngangsdøra! Her gikk jeg på International School of Singapore, der man blant annet var pålagt å gå med skoleuniform, også var det et must å samle på pokemonkort,» sier han.

Etter oppholdet i Singapore flyttet Reichert og familien tilbake til Stockholm, og noen år senere til Grimstad ettersom Reichert senior ble tilbudt stilling ved UiA. Nå har familien vært på Sørlandet i nesten 14 år, noe Reichert trives veldig med.

Mekatronikk og industriell økonomi ved UiA

24-åringen har alltid hatt en interesse for teknologi, og er analytisk av natur. Derfor bestemte han seg for å ta bachelorstudiet innenfor mekatronikk ved Universitetet i Agder. Under bachelorstudiet var Reichert også et utvekslingssemester på Fachhochschule Vorarlberg i Østerrike, og fulgte dernest opp med master på UiA.

«Jeg kan ikke si mye annet om utvekslingstiden enn "gjør det!". Det var en av de morsommere opplevelsene jeg har hatt.

Min mastergrad er i industriell økonomi og teknologiledelse. Den ble også skrevet på UiA Grimstad. Jeg interesserte meg særlig for økonomistyring og kontraktsledelse,» sier 24-åringen.

På rett vei med Nye Veier

Reicherts første plassering er i avdelingen for kontrakt og anskaffelser i Nye Veier. 

«Jeg ble veldig glad da jeg fikk denne plasseringen, fordi anskaffelse og kontraktsledelse var et av fagene jeg likte best i masterutdanningen. Her omhandler mitt ansvarsområde digitalisering av anskaffelsesprosessen, i tillegg til datavisualisering.
Dessuten er det spennende å være del av et fremoverlent, nytt selskap som legger stor vekt på å fornye og forbedre etablerte måter å gjøre ting på. Også skader det heller ikke med vafler hver fredag,» forteller Reichert fornøyd.

Traineen påpeker at Nye Veier er en inkluderende arbeidsplass, og at andre traineer som jobber sammen med ham er flinke til å dele sine erfaringer.

En musikalsk trio med samme visjon

24-åringen er over gjennomsnittet interessert i musikk, og fikk allerede som barn en dytt i retningen mot pianotimer. Det var inntil hans fetter introduserte gitaren, som har vært hovedinstrumentet i ti år. 

«Nå spiller jeg for det meste bass og gitar, og har de siste tre årene spilt i lag med broren min og en venn av oss. Vi lager vår egen musikk, som er utrolig utfordrende, men like tilfredsstillende. Å slå sammen tre forskjellige visjoner av en sang til én er ikke en lett prosess, men det gjør det bare ekstra gøy når man skaper noe alle tre kan være stolte over,» sier Reichert. 

24-åringen blir inspirert av musikeren Stevie Ray Vaughan, en musiker som gjorde ting annerledes.

«Blant annet eksperimenterte han med ekstra tykke strenger, og stemte gitaren på måter som ikke var vanlig. I tillegg til dette var han aldri redd for å forandre på sangene sine. Hvis man kikker litt på live-klipp av han, kan man legge merke til at han aldri spiller en solo på samme måte to ganger. Det trenger vel egentlig ikke å nevnes at han fikk det til å høres fantastisk bra ut også,» forteller Reichert.

Utenlandsferie og med storfamilien

I feriene liker han og familien å reise til utlandet. I fjor reiste de til Peru, hjemlandet til moren.

«Jeg kan uten skam si at vi spiste ceviche hver eneste dag. Vi besøkte forskjellige deler av Peru, blandt annet Lima, Cusco, Arequipa, og fikk møte store deler av slekten for første gang. Selvsagt gjorde vi de typiske turistaktivitetene som å besøke Machu Picchu, og å klappe lamaer, som for øvrig er like myke i pelsen som det ser ut som,» sier 24-åringen.

Ifølge godt.no er ceviche en matrett som inneholder laks, lime, mango, avokado, chili, og andre velsmakende typer krydder. Reichert er glad i god mat, men spesielt sterk mat. Han påstår nemlig at rettene på Mother India spises på styrke 6 av 6, en grad som gir de fleste makspuls.

 

Trainee Max Reichert synes første plassering i Nye Veier er midt i blinken, og er følgelig spent på hva som ligger foran i arbeidshverdagen. Følg med videre på traineebloggen for å lese mer om hans hverdag som trainee!

CV - Max Reichert