kristina_hikemidipyrenees

Hun har "nothing Toulouse", med Kristina Standal Hagen

Kristina Standal Hagen har studert i utlandet, liker å danse salsa, spille golf, og har første plassering i Nye Veier. Den bereiste 26-åringen er blitt hjemmekjær på Sørlandet, og gleder seg over hverdagen som trainee.

Kristina Standal Hagen er en globetrotter, og anså seg selv som utlending ettersom familien flyttet mye rundt i utlandet da hun var barn. Men til slutt endte de opp i Kristiansand, der hun tok siste del av den obligatoriske skolegangen. Derfor er Norges sydspiss stedet hun kjenner seg mest hjemme.

Økonomi, matematikk, og miljø i Toulouse

Hagen tilbrakte sin universitetstid i utlandet, nærmere bestemt i Frankrike. Her har hun nylig fullført en mastergrad.

«Mastergraden omhandlet samfunnsøkonomi med spesialisering innenfor miljøøkonomi, og er fra Toulouse School of Economics. Bacheloren min i økonomi tok jeg også i Frankrike, og det samme gjorde jeg med matematikken,» sier 26-åringen.

Ved siden av studiet ble Standal Hagen for øvrig tildelt rollen som «Head of Design» på siste året av mastergraden. Da fikk hun til og med holde workshops for andre.

I sommerferiene jobbet Kristiansanderen jobbet som intern i flere bedrifter og institusjoner. Først som studentleder for en økonomikonferanse i Toulouse, og året etter som forskningsassistent hos en amerikansk forsker på University of Illinois at Urbana-Champaign i USA. Den siste sommeren før endt studie, jobbet Hagen som juniorkonsulent hos Deloitte i Paris. Dette har følgelig bidratt til å berike språkregisteret, ettersom hun kan flytende fransk, spansk, engelsk, i tillegg til det norske morsmålet.

En ny hverdag hos Nye Veier

Hagens første plassering er hos Nye Veier. Her har hun kommet inn i avdeling for planprosesser og samfunnskontakt.

«Mine hovedarbeidsoppgaver er prosjekter innenfor samfunnsøkonomi, og ikke-prissatte miljøkonsekvenser i Nye Veier og EU. Det er veldig gøy å være med på prosjekter som direkte bygger på Nye Veiers mål om å øke den samfunnsøkonomiske nytten og redusere kostnadene i veiprosjektene,» sier traineen.

Hagen synes velkomsten i Nye Veier har vært fantastisk, og trives fra første stund. Hun påpeker at Nye Veier har spennende arbeidsoppgaver å by på, samt at det er rom for kreative ideer rundt det å bygge nye veier på en samfunnsøkonomisk lønnsom måte.

«I tillegg er kollegaene mine veldig åpne, hyggelige og hjelpsomme. Det er utfordrende å starte i ny jobb, men jeg setter pris på at Nye Veier tilrettelegger for nyansatte å lære mye på kort tid. Selv om jeg holder stillingen som trainee, føler jeg meg som en fulltidsansatt, noe jeg synes er kjempeflott,» sier hun.

26-åringen ønsker å sitte med erfaringer som bidrar til faglig og personlig vekst. Samtidig påpeker Hagen at hun ønsker å bidra i virksomheten, blant annet med tanke på nytenking. Hun anser seg selv som målrettet, effektiv og hjelpsom.

Aktiv danser og golfspiller

På fritiden liker Hagen å danse salsa og andre latinske danser, så ofte som mulig. Selv om den sosiale begivenheten arrangeres hver onsdag og fredag, er det ikke alltid tiden strekker til.

«Ellers spiller jeg golf når været er greit. Det vil si, at jeg faktisk liker å spille i litt regn innimellom, men foretrekker selvfølgelig en runde golf når sola skinner sterkt på himmelen,» sier Kristiansanderen.

I tillegg elsker hun å bake og lage mat. Hagen synes det er gøy å invitere venner og familie på middag i ny og ne.

En vei nordover på helt «Nye Veier»

Når kalenderen nærmer seg ferietid, liker Hagen å utforske både ut- og innland. Hun kan tenke seg å ta veien nordover for å oppleve nordlyset og gåturer i fjellet. Da er det en fordel med en behagelig tur, som Nye Veier kan oppfylle. Selskapet har nemlig pågående prosjekt på E6 i Troms fylke.

«På den andre siden er jeg i utlandet ganske hyppig, med målet om å besøke flere land enn min egen alder. Så langt har jeg besøkt 33 land, men satser på et til i år,» sier 26-åringen.

Dynamisk stilling i stadig utvikling

Drømmejobben til Kristina Standal Hagen innebærer en dynamisk stilling hvor hun kontinuerlig kan utvikle seg og sine egenskaper, og hele tiden lære noe nytt.

«Og ikke minst er det viktig med gode, vennlige kollegaer som gjør arbeidsatmosfæren varm og velkommen,» avslutter traineen.

CV - Kristina Standal Hagen