1img_0913

Work-life balance på sitt beste

Vilde har en unik reise bak seg. Med en mastergrad i rettsvitenskap og spesialisering innen personvern, cyber security og kontraktsrett, har hun alltid hatt en dragning mot rettsfeltet. Men veien til drømmen har tatt noen overraskende vendinger. Lær mer om Vildes reise, hennes tanker om fremtiden og hva som virkelig driver henne på jobb og privatliv.

Navn og alder:

Mitt navn er Vilde Skogdalen og jeg er 29 år. 

 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det?

Jeg er oppvokst i sommerbyen Kristiansand. 

 

Utdanning:

Jeg er utdannet jurist med spesialisering innen personvern, Cyber Security og kontraktsrett. Masteroppgaven min omhandlet førkontraktuelt ansvar i internasjonale handler (Pre-contractual liability within CISG). Jeg har også en bachelorgrad i Statsvitenskap bak meg. 

 

Hva jobber du med i din første plassering?

Jeg har vært så heldig og fått min første plassering i Å Energi. Her sitter jeg på avdeling innkjøp og får ta del i innkjøpsprosessen fra A til Å. Samtidig skal jeg også få arbeide en del med kontraktsvilkår og åpenhetsloven. Dette gleder jeg meg til. 

 

Drømmeyrke som barn?

Som veldig liten var det ingen grenser for hva jeg skulle bli. Noen år senere skulle jeg og to venninner starte eget advokat firma. Dette skulle hete Stans Vilma. Firmanavnet baserte seg selvfølgelig på våre egne navn. Sammen skulle vi bli de ledende forsvarsadvokatene i landet. 

 

Som jurist er jeg ikke langt unna denne drømmen, men i løpet av studiet fant jeg ut at rettsvitenskapen har mer å by på enn kun straffeloven.

 

Fritidsinteresser?

Som familie på fire må vi prioritere godt. Det meste av fritiden min går til trening og familie. God helse og et godt familieliv er viktigst for meg. De to hører også sammen. Min evigvarende indre monolog går på om jeg skal bli stor som fy, eller pushe hjertepumpa og sluke mil. 

 

Ellers liker jeg å lage mat og bruker mye tid på å lese om ernæring og folkehelse. Det går mye i Marit Kolby og Pimp Lotion. 

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør?

Jeg søkte Trainee Sør fordi det er en anerkjent arbeidsgiver som tilbyr en unik mulighet til å teste ut ulike virksomheter og sektorer. Jeg kjenner flere som har vært tidligere traineer og de har bare positive ting å fortelle om sin periode som trainee i Trainee Sør. 

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen?

Tiden frem til assement var nervepirrende. En har vært gjennom personlighetstester, evnetester, intervju mm. Men på selve asessmentsenteret da følte jeg oppriktig at vi var en gjeng voksne mennesker som lekte to dager i strekk. Det var kjempe artig og jeg glemte at vi alle ble vurdert. 

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden?

Jeg jobber på SATS som instruktør og har gjort dette siden 2019. Det er kjempespennende og veldig givende. I løpet av studieoppholdet mitt hadde jeg en periode i Tromsø. En helt nydelig by. Her ble vi en stor venninnegjeng som fremdeles holder sammen den dag i dag. Jeg ble også mamma for første gang under bachelorgraden min i rettsvitenskap og fikk nummer to rett etter masteren ble levert i 2023. 

 

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år?

Om ti år er jeg langt fra ferdig utlært og fremdeles nysgjerrig. Samtidig har jeg nok opparbeidet meg spisskompetanse innenfor mine fagfelt. Kanskje har jeg startet for meg selv?  

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt?

Jeg trives best når adrenalinet er på et kontrollert nivå. Derav kan jeg aldri arbeide som dykker eller klatreinstruktør. Nevnte yrker virker særdeles spennende, og det er akkurat det som er problemet. Havdypet er like skremmende som det er fascinerende. 

 

Hva skal til for at du trives på jobben?

Foruten det helt opplagte som arbeidsoppgaver som er utfordrende og hyggelige kollegaer, er det avgjørende at det går fint på hjemmefronten for at jeg skal levere gode resultater og være konsentrert på jobb. Derfor er det viktig med work-life balance, og en arbeidsgiver som er moderne og fremtidsrettet. Som ser at veien til suksess er mer enn akkurat det som skjer på kontoret. 

 

Hva gleder du deg mest til det neste året?

Jeg gleder meg til mulighetene som kommer, nettverkene som skal knyttes og til å lære, observere og delta. Jeg tror det neste året har mye å by på. 

 

5 Kjappe enten/eller spørsmål om deg:

Middag eller dessert?
Middag

Jul eller påske?
Påske

Android eller iPhone?
Iphone

Gå eller sykle?

Melk eller juice?
Melk