blog-3
Min kollega i Kristiansand kommune, Alena Bohackova, og meg under en omvisning på Kunstsiloen.

Springbrett til arbeidslivet

I dette blogginnlegget vil jeg fortelle om hvordan plasseringene mine i Trainee Sør har hjulpet meg til å finne ut hva jeg ønsker å arbeide med når jeg er ferdig med traineeprogrammet, og hvordan jeg fant drømmejobben i Kristiansand kommune.

Da jeg startet i Trainee Sør som relativt nyutdannet siviløkonom, ante jeg ikke hva jeg ønsket å arbeide med «når jeg blir stor». Økonomiutdanningen er bred, og selv med spesialisering finnes det utrolig mange arbeidsområder og stillinger som kan være aktuelle. Jeg har alltid opplevd det som et stort fortrinn å ha en bred og fleksibel utdanning som kan brukes til mye. Interesser og ønsker for framtiden kan endre seg mye i løpet av de fem årene man studerer, og da synes jeg det er fint å ha mange muligheter som ferdig utdannet.

Samtidig kan dette gjøre det vanskelig å bestemme seg for hva man ønsker å arbeide med. Dette var en av de viktigste grunnene til at jeg søkte jobb i Trainee Sør.

Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om hvordan jeg arbeidet med klima og miljø i min første plassering på UiA, og hvordan jeg fortsatte med dette i min andre plassering i Kristiansand kommune. I dag har jeg min siste plassering i Nye Veier, i avdelingen for Strategi og klima. Også her har jeg fått muligheten til å arbeide med og lære mer om klima og miljø, og disse fire første månedene har vært utrolig spennende! 

Mens jeg arbeidet som trainee i Miljøvernenheten i Kristiansand kommune, ble det utlyst en ledig stilling som klima- og miljørådgiver i den samme enheten. Arbeidsoppgavene i denne stillingen er hovedsakelig knyttet opp mot kommunens interne klima- og miljøledelsessystem, både driftsoppgaver som følger et årshjul, men også oppgaver knyttet til videreutvikling og forbedring av systemet.

Her får man virkelig muligheten til å påvirke retningen for klima- og miljøarbeidet internt i kommunen! 

Med en gang jeg leste teksten i stillingsannonsen visste jeg at dette var en stilling jeg måtte søke på. Ikke bare virket det som en utrolig spennende stilling, men jeg hadde også fått oppleve det gode arbeidsmiljøet i Miljøvernenheten gjennom traineeplasseringen min her. Jeg søkte på stillingen, og etter to runder med intervjuer ble det klart at jeg ville bli tilbudt jobben. Dette takket jeg selvfølgelig ja til 😊 Jeg fikk også muligheten til å fullføre traineeprogrammet og plasseringen min i Nye Veier, hvilket jeg er veldig takknemlig for. Mye av det jeg har arbeidet med her vil jeg ta med meg inn i den nye jobben når jeg starter der.

Før jeg startet som trainee i Trainee Sør hadde jeg aldri forestilt meg at det var klima og miljø jeg ville arbeide med, og jeg hadde heller ikke trodd at dette var mulig for en siviløkonom. Traineeplasseringene jeg har hatt har vist meg at man kan jobbe innenfor utrolig mange spennende områder med en mastergrad i økonomi og administrasjon.

Virksomhetene som er med, har vist seg å være utrolig fremoverlente og med stor tro på at vi traineer leverer når vi blir utfordret. Dette har hjulpet meg til å utvikle min kunnskap og kompetanse innenfor klima og miljø, og til å finne min drømmejobb i Kristiansand kommune.

Nå skal jeg bruke de to siste månedene som trainee godt, før jeg er klar for nye utfordringer i fast jobb.

Takk for meg 😊